Sunday, March 30, 2008

kulübüme dokunma!















beni boğaziçi'nden tanıyan arkadaşlarım bilir güney kampüsün eski aktif "kulüpçü"lerindenim. üniversite hayatımın çoğu kulüp odalarının 40 yıldır ikamet ettiği 1. Erkek Yurdu'ndaki "study hall" dediğimiz karma çalışma alanında toplantı, faaliyet, dergi, ıvır zıvır yaparak geçti.
duyduğuma göre boğaziçi üniversitesi'nde okul yönetiminin öğrenci kulüplerine karşı tavrı giderek sertleşiyormuş. yeni yapılan binalarda söz verilen yerler verilmiyor, haklarında alınan kararlarda kulüplere söz hakkı tanınmıyormuş. iş kulüpleri 1. Erkek Yurdu'ndaki odalarından çıkarmaya kadar varmış. meselenin yabancısı olanlar için şöyle diyeyim, bu kulüp faaliyetlerini kısıtlamanın türkçesi. sonrası da kapatma. kulüpler de haklı olarak okul yönetiminin bu anti-demokratik tavrına karşı protesto düzenlemeye karar vermişler.
boğaziçi'ni boğaziçi yapan kulüpleri. öğrenciler de hocalarıyla eşit derecede okulun, kampüsün sahipleri. bizim zamanımızda da kulüpler böyle tehlikeler atlattı. o zamanki okul yönetimine derdimizi çok anlattık. ama şu an durum daha vahim gözüküyor. yukarıdaki fotoğraf perşembe günü gerçekleşmiş protesto gösterisinden.

alttaki imza linki şu anda sadece boğaziçi öğrencileri ve mezunları için. umarım yakın zamanda listeyi isteyen herkesin ulaşımına açarlar. şimdilik blogu okuyan boğaziçilileri bu protestoya destek vermeye çağırıyorum.

http://www.buaktivite.com/index.php?option=com_fabrik&Itemid=179

No comments: