Thursday, May 29, 2008

bu iş böyle olmaz böyle yaşanmaz

farklılıkları ezerek kapatarak çoğulluk olunmaz. ne yapabilirsek yapalım.
hakikaten böyle yaşanmaz.


Lambdaistanbul Kapatilma Davasi Sonucu - Basin Aciklamasi

BASINA VE KAMUOYUNA


29 Mayis 2008 tarihinde Lambdaistanbul derneğinin kapatılma davasında yerel mahkeme, kapatma yönünde karar verdi. Bundan sonraki süreç, davanın Yargıtay tarafından incelenmesiyle devam edecek. Bu süreç tamamlanana kadar dernek varlığını sürdürecek.

1993’ten beri Istanbul’da faaliyet gösteren Lambdaistanbul, 2006 Mayıs’ında dernekleşti. Istanbul Valiligi, dernek tüzüğünün ‘hukuka ve ahlaka aykırı’ olduğunu iddia ederek kapatılmasi için savcılığa başvurdu. Savcı örgütlenme özgürlüğü kapsamında davayı reddetmesine rağmen Valilik karara itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdı. 2007 Temmuz’unda görülmeye başlayan davanın 6. duruşması 29 Mayıs 2008 tarihinde Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü ve yerel mahkeme, derneğin tüzüğünü hukuka ve ahlaka aykırı bularak kapatılmasına karar verdi.

Lambdaistanbul derneğinin kapatılması istemiyle açılan dava sürecinden bizim anladiğımız, Turkiye’de fiilen ve yasal olarak varolan LGBTT örgütlerinin yasal alanın dışına itilmeye çalışıldığıdır. Toplumsal düzen, kendi içindeki çeliskileri çözmeye çalışmak yerine, bu çelişkilerin hali hazirda ceremesini çeken kimlikleri ve kişilikleri mahkum etmektedir. Böylece toplumsal duzeni koruma iddasinda olanlar, LGBTT’lerin her an ve her türlü sömürüye açık bir şekilde yaşamaya devam etmelerinin kendi çıkarlarına daha iyi uyduğunu açıkça belirtmiş oldular.

Bizler, her hak mücadelesinin meşru zeminini yaratmanın uzun çabalar gerektiğinin bilincinde olarak, yasal tanınırlık üzerinden meşruiyet zeminimizi arttırma çabalarımıza devam edeceğiz.



Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği

Tel: +90 (0) 212 245 70 68

Istiklâl Caddesi, Katip Celebi Mah. Tel Sok. No: 28/6 Kat:5

Beyoglu - Istanbul

www.lambdaistanbul.org

No comments: