Wednesday, August 20, 2008

metahaven @






























ortada bir sinopale vaziyeti var, biz yokmuş gibi davransak da. üstelik ikincisi gerçekleşiyor. bilgi mailini de sinopale'nin kendi adresinden değil 2010 üzerinden aldığım için zaten şüpheyle yaklaşıyordum, daha da şüpheci oldum.
hollandalı tasarım ekibi metahaven da davet edilmiş, daniel rotterdam'da tanıştığımızda söylemişti, ne alaka acaba olmuştum. metahaven'in üzerine gittiği konuları da severim. neyse uzun lafın kısası yukarıda metahaven'in sinopale projesi. muhtemelen gitmeyeceğiz, görmeyeceğiz. gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür sahteciliğine de girmeyeceğiz, o yüzden bkz. (www.metahaven.net)

2 comments:

future audience said...

ya sorma ben de gecende onu sordum, cevap olarak -bu cynical bir soru mu? geldi. inan cynical bir soru olarak dusunmedim, bu sinopale 2010 a dahil mi dedim, degilmis. email adresini kullaniyorlarmis. olabilir iletisim ozgur olsun tabii, turkcell ne kadar ozgur birakirsa adami, cevap -faturani odedigin surece.

yani sence bu gorsellerin kendisi son derece cynical bir olusumu mujdelemiyor mu? 2010 da ne yapacan? planin ne desem? a) mesela
hic bisiy yapmasak ve milli liglerden uzak dursak,
b) milli ligler illa olacak, bari bunlara bir yeni okuma getirmeye ugrassak,
c) sergi kotu ama acilis partisi iyiydi, yemekler guzeldi. :)
see you soon

ovul d said...

ben de ilk 2010 sinop'a mı taşındı diye düşünmedim değil. malum kültür başkenti daha çok orta/küçük ölçekteki kentlerin kültür-sanat hayatını canlandırmak için kullanılıyor.
metahaven gorselleri uzerine de hadi ben yorum yazmayayım, bakalım ne gelecek dedim.
söz ettiğin cynical durum olusumun kendisinden mi metahaven'in boyle bir olusuma davet edilmeye verdiği cevaptan mı kaynaklı orasını bilemiyoruz tabii.
son soruna gelecek olursak, sen de iyi bilirsin, benim 2010 tarzı proje bütçe vaziyetlerine cevabım genelde b'dir, böyle okuma denemelerinin riskini severim. ama bu sefer a, çünkü kültür başkentleri projesinin genel olarak içinin çoktan boşalmış olduğu fikrindeyim. orada olduğu düşünülen ama olmayan bir contente ne okuması getirilir, bilemiyorum. gelince konuşuruz.