Sunday, February 14, 2010

basimiza iyi bir sey geldi













planlanmis reyting aksiyonu mu bilinmez, basimiza guzel bi sey geldi gecen gunlerde.
kendine eda sen diyen bir bacimiz acti evcilik oyunu oynayan gunduz programlardan birine, niyetini doktu. anlastigim bir kadinla evlenmek istiyorum deyiverdi. sunucunun ve yanindaki psikologun yorumcuklari unutulur gibi degil tabii. ne dediklerini, nasil dediklerini hepimiz daha onlar agzini acmadan biliyoruz. ama bundan guzel korsan eylem mi olur? hak verilmez alinir, demez miyiz? (http://kaosgl.org/icerik/homofobinin_yuz_ifadesi)

gunduz programi deyince akla ellen degeneres geliyor. ayni gunlerde ny times'da (american idol'un jurisinde de yer alan) ellen'in gunduz programiyla yakinda televizyonu birakacak olan oprah'in yerini alacagini, kanalinin 2014 yilina kadar sozlesmesini uzattigini yaziyor. ayni ellen 1997'de kendi adini tasiyan sitcom'unda meshur bir coming out yapmisti. laura dern'li "puppy episode" unda (youtube'da var) dolaptan ciktiktan sonra dizisi 'fazla gay' bulunarak yayindan kaldirilmis, hem ellen'in hem laura dern'in kariyeri tehlikeye girmisti. sagolsun sapasaglam ayakta, karisi portia'yla celebrity celebrity geziyor.

is once kendi camiasini kollamaktan gecmiyor mu, birbirimizin yaptigi ise saygi duyup kollamaktan? her gun baska bi nefret cinayetiyle icimizi acitan boyle bir ulkede hal ortadayken,
gecerli soz soylemeye, is yapmaya bu kadar ihtiyac varken.
acilmasiyla kapanmasi bir olan nakka! hakkinda kulagima bazi seyler calindi mesela. hem duyduklarimdan hoslanmadim, hem de duydugum dilden.
hani dayanisma, isbirligi? haller boyleyken homofobinin yuz ifadesini cook goruruz. esra erol gaylerden ozur dilemis dilememis kac yazar?

No comments: