Monday, July 6, 2009

Platform in Artists Space, NYC: Sutunlar Bize Guc Verdi

Sütunlar Bize Güç Verdi

Artists Space, New York
8 Temmuz - 1 Ağustos, 2009

Açılış: 7 Temmuz, 2009, 19:00 - 21:00
Jeremiah Day Performansı 19:30

Hüseyin Bahri Alptekin, Can Altay - Jeremiah Day, Burt Barr, Daniel Bozhkov, Celine Condorelli, Cevdet Erek, Corey McCorkle, Christodoulos Panayiotou, Wael Shawky

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ile New York'taki Artists Space'in işbirliğiyle düzenlenen, Vasıf Kortun ve November Paynter'in küratörlüğünü yaptığı bir dizi serbest proje ve sergiden oluşan Sütunlar Bize Güç Verdi, 8 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında New York'ta gerçekleştirilecek. Platform'un daha önce birlikte çalıştığı uluslararası sanatçılar, İstanbul Misafirleri Programı katılımcıları ve New York'tan sanatçılarla hayata geçirilecek olan projede, Ben Kinmont, Lisa Oppenheim, Adam Pendleton, Julika Rudelius, Alexandre Singh ve Jordan Wolfson ise Krist Gruijthuijsen'in küratörlüğünde, davetli olarak yer alacak.

Sütunlar Bize Güç Verdi, ortaklıkların birbirini etkilediği ilişkilere bakarak, yapısal parametrelerin olmadığı bir durumda, kurumları canlı tutan düşünsel destek noktalarını ele alıyor. Platform, bu anlamda, 8 yıllık gelişimi boyunca kuruma destek olmuş sanatçıları değerlendiriyor. Sergideki kimi işler, Can Altay ve Jeremiah Day örneğinde olduğu gibi, yoğun ve çok katmanlı bir İstanbul araştırmasının ürünü olarak ortaya çıkıyor. Daniel Bozhkov'un çeviri ve göç üzerine bir hikaye anlatmaya yoğunlaşan işinin odağında, sanatçının ailesinde duran, arka yüzeyi Osmanlıca yazılı bir pırlanta bulunuyor. Celine Condorelli'nin çalışma odasında Aziz Jerome'u konu alan Rönesans resmi, projede gerçek bir mekana dönüşüyor. Sergideki diğer işler arasında Wael Shawky'nin "Telematch Suburb" ve Burt Barr'ın otoportre videoları yer alıyor. Corey McCorkle'un Florya'da çalıştığı "Hayvanat Bahçesi" fotoğrafları, Christodoulos Panayiotou'nun "Wonderland" adlı dia enstelasyonu ve Hüseyin Bahri Alptekin'in "Karakum" enstalasyonu da sergide yer alacak. Celine Condorelli'nin enstalasyonu bir yayın toplama noktası olarak, Platform'un ilk kez 2006'da Frieze Art Fair'de gerçekleştirdiği projeyi yenileyecek. Cevdet Erek sergi boyunca mekanda çalışacak. Diğer katılımcıların proje ve performansları, Platform'un geçmiş konuklarından Krist Gruijthuijsen'in küratörlüğünde,14 - 18 Temmuz tarihleri arasında Soho'da gerçekleştirilecek. Serginin diğer düzenleyicileri ise Artists Space'den Meredith Johnson ve Amy Owen.

Platform Garanti: 2007'in sonunda Garanti Galeri ile birlikte yapısal değişim, birleşme ve genişleme sürecine giren Platform Garanti, bu süreçte İstanbul'daki sergilerine ara vermişti. Platform, binadaki renovasyon çalışmaları sırasında "İstanbul Misafirleri Programı", arşiv, kütüphane ve konferanslarını geçici mekanından yürütürken, aynı zamanda Westfälischer Kunstverein, Munster, Almanya; INSA Art Space, Seul, Kore; maison Folie de Wazemmes, Lille, Fransa'da farklı sergiler gerçekleştirdi. Platform, Artists Space'de misafir program düzenleyicisi olarak, bu dönemi bir dizi etkinlikle geçiriyor.

Sütunlar Bize Güç Verdi, Amsterdam'daki The Dedalus Foundation, Mondriaan Foundation ve Moon and Stars tarafından destekleniyor.

38 Greene Street, 3rd Floor
New York, NY 10013
Salı - Cumartesi, 12:00 - 18:00

No comments: