Friday, June 20, 2008

gidebilenler için ulus baker buluşması

ULUS BAKER BULUŞMASI 2008

http://ulusbaker2008.korotonomedya.net/

Ulus Baker’i geçtiğimiz sene kaybetmemizin ardından, calışma arkadaşlari olarak degerli anısına hazırladığımız Ulus Baker Buluşmalarının ilkini 11-14 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da yapacağız. Bu buluşmalarla, Ulus Baker’in entellektüel faaliyetlerini yoğunlaştırdığı alanlarda çalışan, benzer düşünsel çizgi ve açılımları izleyen, benzer politik duyarlılıklara sahip olan insanları her yıl biraraya getirmeyi arzuluyoruz.

Bizlerin Ulus’la birlikteliği, kurumsal yapıların dayattığı zoraki ilişkilerin bir parçası olarak kurulmadı; kamusallığın farklı alanlarında, birarada düşünmenin ve üretmenin coşkusuyla ve bu alanları dönüştürme arzusunun ortaklığında kuruldu. Ulus’un da içinde olduğu azımsanmayacak sayıda insan, birlikte düşünüp üreterek kendimizi geliştirdik, dönüştürdük, hayallerimizi zenginleştirdik. Entellektüel üretimin kamusal doğasının aksine, bu üretimin giderek özelleşme ve uzmanlaşma eğilimine girmesi karşısında bilim, sanat, felsefe ve siyaset alanlarını enine kateden bu türden deneyimleri hâlâ önemsiyoruz. Kamusal alanlarda kurulan bu tür coşkulu ortaklıkların dönüştürücü gücüne inandığımızdan, dostumuzu kaybetmenin üzüntüsüne, bu paylaşım alanlarının daralmasından duyduğumuz endişe de ekleniyor. Görünen o ki, bu dönüştürücü güce bugün hâlâ ihtiyacımız var, ve yarın muhte!
melen
daha fazla ihtiyacımız olacak. Bu nedenle, Ulus’un anısına düzenleyeceğimiz buluşmanın kamusallığın farklı noktalarında kurulan birliktelikleri yakınlaştırmasına ve yeni birlikteliklerin kurulmasına vesile olmasını ümit ediyoruz. Dostumuzun anısıyla kendimizi yeniden üretebildiğimiz ve çoğaltabildigimiz sürece, onu "kaybetmiş" ve kendimizi "eksilmiş" saymayacağız.

Girişimimiz böylesi kaygılarla belirlendiğinden, doğal olarak bu buluşmanın, katılımcılarının yaratacağı olanaklarla ve kaynaklarla (kurumsal yapıların sponsorluğu veya evsahipligi olmaksızın, onlardan bağımsız olarak) yürütülmesi fikrini benimsedik. Her sene tekrarlanmasını hedeflediğimiz buluşmanın içeriğini dostumuzun düşünsel pratiğini ve entellektüel dertlerini paylaşan insanların sunacağı onun ilgi alanlarıyla kesişen konularda dersler, atölye calışmaları ve sunumlar olusturacak.

Ulus Baker Buluşması 2008, Inşaat Mühendisleri Odası'nın Necatibey Caddesi No:57, Kızılay adresindeki salonunda düzenlenecek. Buluşmada sizleri de aramızda görmeyi ümit ediyoruz, daha fazla bilgi edinmek icin UlusBaker@korotonomedya.net adresinden bizimle iletişim kurabilirsiniz.

_________________________________

ULUS BAKER BULUSMASI 2008 PROGRAMI

11 Temmuz Cuma

13:00 Anette Baldauf Atölye Çalışması
18:00 Açılış Toplantısı
19:00 Ulus Baker - Kıbrıs Üzerine (Video Söyleşi)
19:30 Can Sarvan - Tarihin Hızlandırıldığı Ada (Belgesel FIlm)

12 Temmuz Cumartesi

11:30 Anette Baldauf - Shopping Towns, Megamalls and the Future of the City
13:30 Aras Ozgun - Post-Fordizm, Neoliberalizm ve Kulturel Uretim
15:00 Yahya Madra/Fikret Adaman - Forms of neoliberalism: The political logics of the neoclassical tradition
16:30 Arianna Bove - Intellectual property as the privatisation of the general intellect
18:00 Paolo Carpignano - Mediating Skills

13 Temmuz Pazar

10:00 Can Gündüz/Bilge Demirtaş - Andrei Rublev’e katlanmak
11:30 Mehmet Ratip - Siyasal Alanın Oluşumu: Baker’den Schmitt’e ve Agamben’e Göndermeler
13:30 Tansu Açık - Eski Yunanda Siyasal Alanın Oluşumu Üzerine Bir İki Tutamak
15:00 Alber Nahum - Kötülük Hiçbir Şeydir: Spinoza'da İyilik-Kötülük Sorunu
16:30 Levent Kavas
18:00 Karolin Meunier/Tanja Widmann - The Gradual Distraction of Thoughts: A Monologue Dialogue

14 Temmuz Pazartesi

10:00 Anette Baldauf Atölye Çalışması
17:00 Ulus Baker - What is Opinion? (Video Söyleşi)
18:00 Toplum ve Bilim Dergisi Paneli - Medya ve Kanaat Toplumu Zamanında Politik Söz

No comments: