Thursday, April 9, 2009

bu kadar da olmaz. pınar selek'in beraat kararı yine bozulmuş. yuh!

Aralarında gazeteci, yazar ve akademisyenlerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi Amargi Feminist Kitabevi'nde bir araya geldi. Dava sürecini anlatan avukat Mebuse Tekay, Selek'in tutukluluk süresince polisler ve savcılar tarafından patlamayla ilgili değil, yaptığı araştırmalarla ilgili sorgulandığını ve patlamanın kriminal ve adli tıp raporlarıyla bombadan kaynaklanmadığının belgelendiğini söyledi.
Tekay, "Selek tahliye edildikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü mahkemenin talebi olmadığı ve kendisinin de böyle bir yetkisi olmadığı halde, mahkemeye patlamanın bomba sonucu olduğuna dair bir değerlendirme raporu gönderdi. Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu talebini kabul etti. Tüm bilimsel raporlar patlamanın bomba değil gazdan kaynaklandığını söylerken, Yargıtay 9. Dairesi patlayıcılar konusunda uzman olmayan jandarmaların kararını esas aldı" diye konuştu.
Oya Baydar ise Türkiye'de farklı olana suçlu gözüyle bakıldığını belirterek, "Herkesi bir hukuk faciasına dönüşebilecek bu davanın takipçisi olmaya çağırıyorum" dedi.

KESİNLİKLE! Davanın takipçisi ve Selek'in daimi destekçisi olalım ki Yaptığı araştırmalar ve yazdığı kitaplardan yılmasın...

No comments: